• IMG 1104

FartMedia heeft als sponsor de langste historie in de Giro des Ardennes, met een eindeloos palmares als stille getuige. Een afgetrainde Davide Di Luca schreef de GdA tot twee maal toe op zijn naam, wereldtitels pakte de zwart-witte brigade in overvloed met Valveevers, Schlager en Joppi. En ook in het klassieke werk mag de ploeg als specialist beschouwd worden, met zeges voor onder meer Garate (Coppa Risveglio) en Saus (Luik-Bastenaken-Luik).

Bij de FC Hollywood van het peloton is het voor de GdA '13 in eerste plaats de vraag welke renners zich in de ploeg weten te rijden. De Duitse formatie is in de breedte zo sterk, dat met gemak twee volwaardige ploegen naar Spa afgezonden kunnen worden. Niet eens een slecht plan, gezien de oplaaiende strijd om het kopmanschap tussen Horst Schlager en Fausto Joppi. Het deed teamchef Heinz-Hermann Braunhosen al verzuchten: "misschien is het zelfs beter ze beide thuis te laten en Garate als kopman op pad te sturen."

Klein smetje op het opgezwollen blazoen van deze equipe is het gemis van een paarse trui in de prijzenkast. Naar verluid wordt er achter de schermen echter al flink met de buidel gerinkeld, om zodoende ook deze hoofdprijs naar Schweinfurt te halen. Zo zingt onder meer de naam van Matti Schlock weer rond in het geruchtencircuit en zou ook meesterknecht LuГ­s Leon Sapman mogelijk zijn rentree maken.

Back to Top