• GdA 20100509 918

Een survivalkampje in het voorseizoen had bij deze ploeg lange tijd geen kwaad gekund. Jaren lang werd er als een kip zonder kop gekoerst, waarbij het niet de vraag was óf de ene renner een aanval van een ploeggenoot onschadelijk zou maken, maar eigenlijk alleen wannéér... Ook verschenen er regelmatig renners te laat aan de start van de GdA, waarmee de podiumkansen op voorhand al in Club Privé gestald werden.

Toch wist deze formatie de laatste jaren de rug te rechten, met onder meer een eindzege van Rodolfo Garzelli in 2010 tot gevolg. Jalabert en Frigo eindigde dat jaar op 3 en 4 en ook het ploegenklassement belandde bij de AntiClimax-formatie. In 2012 slaagde de equipe van de aimabele ploegleider Borgstedt erin dit succes zelfs te overtreffen. El Bulli deed een ongekende machtsgreep en pakte roze en paars, Garzelli greep de bergprijs en ook het ploegenklassement bleek kat-in-'t bakkie.

Het bewoog de slootwaterproducent Senseo ertoe het budget voor 2013 te verhogen, dus spektaculaire transfers zoals afgelopen seizoen met Saus vallen wederom niet uit te sluiten. Ook de namen van Jalabert en Nessuno zingen hardnekkig rond in het geruchtencircuit. Duidelijk is wel dat er met minder dan in 2012 geen genoegen wordt genomen...

Back to Top