• profile

 

VRIJDAG 31 APRIL

Het mag inmiddels de klassieke opening van het Ardense drieluik worden genoemd, het opwarmertje over de Maquisard en de Côte de Desnié om even de klimspiertjes los te schudden. De mindere goden mogen daarna meteen aan de bak in de traditionele spurtersrit naar Remouchamps.
Jarenlang liet het peloton de gruwelijke Côte de Kin in Aywaille links liggen, maar juist op deze reus zullen de eerste contouren in het bergklassement zichtbaar worden. Wie aanspraak wil maken op de groene trui, zal hier al uit de kast moeten komen.
Gezien het lange tussenstuk na deze klim, wordt een hergroepering verwacht voordat de 2e etappe wacht. De A-rijders worden wederom letterlijk van de B-rijders gescheiden, maar met een aanmerkelijk langere aanloop dit jaar vanuit Lorcé.

1e etappe: Targnon - Remouchamps
2e etappe: Lorcé - Col de Rosier

 

ZATERDAG 1 MEI 

Vandaag de eerste van twee bestijgingen van de Col d'Aerodrome, gevolgd door de ziedende spurt naar Francorchamps. Het peloton zet koers naar Malmédy, vanwaar de Baraque de Michel weer eens in haar volle glorie beklommen zal worden.
Na een kofffiestop in Eupen, wacht het grind-bospad richting de Duitse grens, waar in 2011 al eens een verbeten strijd werd uitgevochten. De Hammivraag zal zijn wie 's ochtends de beste bandenkeuze heeft gemaakt voor deze 'Teistering der Testikels'. Kleine pleister op de wonde is het uitstapje over Duits grondgebied met strak zwart asfalt dat hierop volgt.
Het slotakkoord vindt plaats op de prachtige weg van Hoffrai naar Hockai, al laat de koersdirectie nog in het midden of het hier een rit in lijn of een ploegentijdrit betreft.

3e etappe: Malmédy - Baraque de Michel
4e etappe: Eupen - Monschau (D)
5e etappe: Hoffrai - Hockai

 

ZONDAG 2 MEI

Alle stramme spiergroepen komen opnieuw aanbod met de dubbel Aerodrome-Francorchamps, maar nu wordt direct koers gezet naar de befaamde Stockeu. Veel aandacht voor het standbeeld van Eddy zal er niet zijn, het kost al moeite genoeg hier overeind te blijven.
Vervolgens mag er eventjes losgefietst worden op het plateau rond Wanne, waarna vanuit Grand-Halleux de Koningsrit van deze ronde op het programma staat. In één ruk gaat het via Trois-Ponts en La Gleize richting de Vequée, de streep is getrokken in Desnié.

6e etappe: Grand-Halleux - Desnié (23km)

 

Klimwerk GdA 2015

De Fooienpot

Back to Top