• profile

VRIJDAG 25 MEI: Tijd voor treintjes

Het peloton laat de wattage-meters direct exploderen met een start richting de venijnige Col d'Aerodrôme. De spurters kunnen het hier zeker niet laten lopen, want in Moulin de Ruy en Roanne liggen de eerste paarse punten klaar.
In Trois-Ponts wacht de oprit naar een oude spoorbaan uit lang vervlogen tijden. Het peloton volgt dit goed bewaarde geheim maar liefst 35km, voortdurend vals plat omhoog, wat de groep net na Waimes waarschijnlijk uiteen laat vallen.
Nabij Sourbrod wacht de eerste etappe, die enkele kilometers van de Baraque Michel meepikt. Nog voor de top duiken de renners echter de afzink in, om op de heuvels voor Hockai de eerste slag om het roze te leveren.

1e etappe: Sourbrod - Hockai (15km)

 

ZATERDAG 26 MEI: Onontgonnen klimwerk! 

Opnieuw een puisterige start, met al in Spa de nog niet eerder bedwongen Col d'Annette et Lubin, krap 1km tegen de 10%. Even de beentjes opwarmen voor de gekende dubbel Col du Maquisard-Haute Desnié.
De eerste klassementsgaten zijn vrijdag geslagen, hét ingrediënt voor een succesvolle ontsnapping richting Remouchamps! Daarna opnieuw op ontdekkingstocht, met de Côte de Kin vanaf een nieuwe flank en aansluitend de Côte de Chession (3km à 5%).
Wie dan nog jus in de poten heeft, kan keihard toeslaan in de slotrit van maar liefst 28km naar de top van de Rosier. De grote mannen starten met een extra lusje via Rahier, waarna via Stoumont en Ruy de meedogenloze klim langs Andrimont wacht.

2e etappe: Froidcour - Remouchamps (22km)
3e etappe: Les Forges - Col de Rosier (28km)

 

ZONDAG 27 MEI: Met de Noorderzon...

Met de alcohol van de avond ervoor nog in de aderen, zet het peloton voorzichtig koers richting Theux. Daar wacht een korte etappe richting Polleur, typisch een prooi voor een rittenkaper. Om de inmiddels stramme ledematen enigszins tegemoet te komen, volgt een rustige peddeltocht naar de stuwdam bij Lac La Gileppe, waar menigeen zal hopen dat de lokale koffiehut al open is. Het zomeravondtempo houdt daarna nog even aan, tot een laatste stuiptrekking der sprinters bij Nessonvaux en wederom een nieuwe klim:Col de Trasenster (4km à 5%). De koersdirectie verwacht een 'kort' klassement vóór de slotrit en spektakel lijkt dan ook gegarandeerd met een afsluitende aankomst op de Côte de la Reid (1,5km à 6%).

4e etappe: Theux - Polleur (5km)
5e etappe: Hodbomont - Côte de la Reid (9km)

 

 

Route GdA '18

Vrijdag 25 mei:

Zaterdag 26 mei:

Zondag 27 mei:

De Fooienpot

Back to Top