• wk7

Altijd blijven lachen...!
Sommige renners zijn maar lastig van hun stuk te brengen. Nerveus maken kun je Rodolfo Garzelli wel, maar hij zal desondanks met een grijns de fiets op stappen en wel een paar trappen extra doen om de winst te pakken. En winnen deed-ie al direct vanaf zijn debuutjaar 2006. Direct greep hij de wereldtitel. Maar ja, wie breed lachend zo'n lelijk regenboogtrui'tje aantrekt, loopt er natuurlijk wel bij als een wandelende EO-jongerendag...

Tot grote opluchting van het tv-publiek en de ploeg zelf, kon er echter al snel in stemmig zwart-rood gekoerst worden. Het legde ook Rodlofo Garzelli bepaald geen windeieren. Al snel greep hij zijn eerste bergtrui in de Ardennen en nadat hij in de Ronde van Drenthe leerde dat het vlakke niet zíjn terrein is, namen de klimtrainingen toe. Absoluut hoogtepunt werd natuurlijk zijn eindzege in de GdA 2010, na nota bene te laat aan de start te zijn verschenen. Met El Bulli komt de voornaamste concurrentie nu uit eigen gelederen, maar na een flinke envelop richting dottore Borgstedt schijnt die nog niet in de voorselectie te zitten...

Palmares:
Winnaar Giro des Ardennes 2010
Winnaar Bergklassement 2012, 2007
Winnaar etappe GdA 2012 (Col de Rosier)
Winnaar Limburgs Mooiste 2011
Winnaar WK 2006 (Col d'Ameronge)
2e Giro des Ardennes 2013
2e Ronde van Drenthe 2009
3e WK 2013 Veenendaal

Back to Top