• dil01

Puncheur met panache
Behoort tot de grotere meneren van het peloton, in diverse opzichten... Staat op een fraaie 2e plaats op de GdA-ranglijst aller tijden, dankzij twee zege's in de vroege jaren van deze rittenkoers en vele korte etappe-noteringen. Is nog altijd schier onklopbaar als-ie zijn gewicht in de strijd gooit. Komt de laatste jaren dan ook meer tot zijn recht in het stijlere daalwerk dan in de lastige heuveletappe's.

Lijkt zich op natuurlijke wijze door te ontwikkelen tot ploegleider, heeft immers wel het tactisch inzicht, maar ontbeert zelf nog wel eens de benen om de dadendrang naar succes te vertalen. Was volgens anonieme bronnen verantwoordelijk voor de dubbel brand op de wielerbaan van Sloten, kort nadat hij voor de tweede maal zakte voor een toelatingstest...  

Palmares:
Winnaar Giro des Ardennes 2004, 2005
Ritzege Giro des Ardennes 2007 (Moulin de Ruy)
1e Tour de Haute Veluwe 2013
2e Damclassic 2010
3e WK 2006
3e Luik-Bastenaken-Luik 2006
3e Puntenklassement GdA 2010

Back to Top