• GdA 20100508 893

De Apotheker...
Heeft de twijfelachtige eer om als enige actieve renner in het GdA-peloton als eens tijdens de ronde van het bed te zijn gelicht, op verdenking van frauduleuze praktijken. Ontsprong de dans ternauwernood omdat een onoplettende ploegmakker de medische voorraad niet netjes had opgeborgen, maar onder de ping-pong-tafel had laten slingeren.

Neit geheel toevallig speelde dit voorval zich af in de topjaren van Sandrus Borgstedt. In 2006 overtuigde de man met het lichtgewicht kapsel al door het in een loodzware Luik-Bastenaken-Luik in extremis alleen af te leggen tegen de machtige spurtersdijen van Pereiro Saus. Datzelfde jaar eindigde hij als 4e in de GdA, om zichzelf een jaar later te overtreffen en zelfs het podium op te rijden. Dit onder meer door in de zware rit naar Moulin de Ruy als tweede over de meet te komen.

Toch leek het met de echte uitslagen wel gedaan na boven vermeld incident. In 2009 verbaasde Borgstedt echter vriend en vijand door in de etappe naar l'Ancienne Barrière gedecideerd af te rekenen Janssen en Saus, die meer oog voor elkaar dan voor de eindstreep hadden. Geen toevalstreffer zo bleek al snel in de Alpen, waar Borgstedt de Marmotte op zijn naam schreef. In hoeverre hier op doping gecontroleerd werd, behoeft vanzelfsprekend geen betoog...

Palmares:
Winnaar La Marmotte 2009
Winnaar Etappe GdA (l'Ancienne Barrière) 2009
3e Eindklassement GdA 2007
4e Eindklassement GdA 2006
3e WK Tijdrijden 2006
3e Luik-Bastenaken-Luik 2006

Back to Top