• IMG 0017

De Dijenkletsert...
Beschikt over een machtige pedaaltred dankzij twee dijen waar zelfs Johan Museeuw en Djamolidin Abdoesjaparov nГЎ hun injecties met koeienhormonen jaloers op zouden zijn. Kan dan ook een stevige demarrage plaatsten en is in de langere eindspurt schier onklopbaar. Greep in 2006 en 2007 dan ook kinderlijke eenvoudig naar de paarse puntentrui.

Een vijfde plaats in 2007 bleek echter een voorbode van grotere doelen en een jaar later nam Boomen op grootse wijze de honneurs van de ziek uitgevallen kopman Bettini waar door in Rochelinval de eindzege in de GdA te pakken. Kon in 2008 weliswaar nog even in het roze rijden, maar lijkt de koers sinds zijn hoogtepunt niet meer echt serieus te nemen. Doet nog wel eens een halfslachtige poging ploegmaat Janssen naar een 8e plek in het bergklassement te dirigeren, maar is verder toch vooral in en rond de ijskast te vinden...

Palmares:
Winnaar Giro des Ardennes 2008
1e Puntenklassement Giro des Ardennes 2006, 2007, 2013
5e Eindklassemt GdA 2007
<1e proloog GdA 2013
1e Koppeltijdrit GdA 2009
1e Coppa Dalla Collina 2013
<2e Combinatieklassement GdA 2013
<3e bergklassement GdA 2013

Back to Top