• dubbeldekker

Giro des Ardennes 2018

25-27 mei, Spa (B)

VEENENDAAL - Harminator Valveevers heeft in een ziedende koers met recht de wereldtitel veroverd. De grand old lady van het peloton opende zelf al in de 2e ronde de koers op Thijmse Berg.
Hoewel diverse ploegen erin slaagden een renner in zijn wiel te posteren, reed Valveevers onverdroten door. Op de meet hoefde hij alleen nog even het sprintkanon El Bulli erop te leggen om na de Tijdrit-titel in 2006 nu ook de 'echte' regenboogtrui te pakken.

Waar menig volger een klassiekke rustige opening van de koers verwachtte, deed de eerste versnelling van Valveevers het peloton direct al uiteen spatten. Boomen zat namens DiscoAnal zéér overtuigend meteen op het wiel, waarna zijn ploeggenoten de koers maar wat graag probeerden te temporiseren. Na een kwartiertje werd het AntiClimax dan toch duidelijk dat ze de slag gemist hadden en werd Jalabert naar de kop gestuurd.

De achtervolging kwam echter pas fatsoenlijk op gang toen ook Garzelli & Bulli aan de achtervolging mee gingen doen. Bij de eerstvolgende doorkomst op de Thijmse Berg hadden ze toch eens achterom moeten kijken. Het stevige tempo waarin ze doortrokken, deed het voltallige peloton spartelen, maar op Saus na leverde dit geen slachtoffers op.

Boomen bleek voorin niet opgewassen tegen het continue tempo en slingeren van Valveevers en liet zich wijselijk terugzakken. Na enige schermutselingen in het peloton, was het uiteindelijk El Bulli die de sprong waagde én maakte. De twee onntliepen elkaar weinig, maar het zei veel over het zelfvertrouwen bij Valveevers dat hij het op een sprint liet aankomen. Met een halve fietslengte stak hij Bulldoser eenvoudig in de zak.

WK 2013, Veenendaal:
1 Valveevers
2 El Bulli, zt
3 Garzelli, 0'43
4 Frigo, 0'44
5 Kontador, 1'09
6 Jalabert, zt
7 Vandenbroucke, 1'13
8 Boomen, 11'23
9 Pereiro Saus, 24'05

Truien 2017 Marco Sagan (ACL)
 Nicolas Jalabert (ACL)
 Óscar Pereiro Saus (SDi)
 Marco Sagan (ACL)
 AntiClimax 2.0

Wat doet de concurrentie?

De Fooienpot

Back to Top