• dubbeldekker

Giro des Ardennes 2018

25-27 mei, Spa (B)

De grote winnaar van de volop draaiende transfercarrousel is op dit moment zonder twijfel Disko-Anal Skil Tools. De uiterst succesvolle formatie is erin geslaagd Óscar Pereiro Saus vast te leggen voor het lopende seizoen. Saus zal tijdens de GdA al inzetbaar zijn, waarmee de concurrentie een zware slag is toegebracht...  

Geruchten over een transfer van Saus deden al langer de ronde, maar de aimabele spurtbom werd toch vooral in verband gebracht met zijn oude ploeg FartMedia. In het diepste geheim bleken echter ook besprekingen met Disko-Anal gaande te zijn. In de wandelgangen van Club Privé werd onder de noemer PROJECT VINOHOEROV hard en besluitvaardig aan deze mega-transfer gewerkt, en met succes.
Een anonieme tweevoudig winnaar van de puntentrui wilde er dit over kwijt: "Eigenlijk is het al ongelooflijk hoeveel succes deze ploeg in het verleden heeft gehad zónder de inbreng van Saus. Met de pelotonslet ook nog aan boord zie ik niet in welk klassement wij níet zouden gaan pakken. Ook verwacht ik zeker 5 etappezege's dit jaar."  

Pereiro Saus gaf in een korte reactie te kennen zeer verheugd te zijn met deze overgang. "Bij Anti-Climax is iedereen na het overweldigende succes van vorig jaar achterover gaan leunen. El Bulli is er niet bij, Borgstedt vermoedelijk ook niet en de enige aankoop is een versleten klimmer die ongetwijfeld weer te laat aan de start zal staan (Jalabert, red). Ik begrijp dus prima dat Alwini Frigo zijn heil elders zoekt, die koerst ook liever om de winst dan voor een dovende nachtkaars."

Heeft het aantrekken van Frigo uw terugkeer naar FartMedia belemmerd?
"Die vraag moet je natuurlijk bij hen neerleggen, maar het aanbod wat na weken van onderhandelen en tijdrekken op tafel kwam, was er nou niet één waar veel respect uit sprak. Je ziet dat een visie volledig ontbreekt momenteel bij de ploegleiding. Ze trekken twee kopmannen aan, waardoor ze weer in dezelfde shit draaien als afgelopen jaren met Schlager en Joppi. Wie rijdt er voor wie? 

Kan FartMedia een rol spelen in de strijd om de paarse trui?
"Ze leren bar weinig van het verleden. In plaats van alle pijlen op Di Luca te zetten, willen ze toch weer met drie man die strijd ingaan. Staan ze straks alledrie met 12 punten weer gedeeld 5e aan de finish. Ik denk dat ik met mijn ervaring en koerisnzicht een prima rol had kunnen spelen in het juist uitspelen van één man voor de eindzege."

Bent u teleurgesteld over de gang van zaken?
"Laat ik voorp stellen dat ik ongelooflijk verheugd ben met de deal met Disko-Anal. Een andere ploeg had wel erg ver moeten gaan om deze overgang over te toepen. Bij AntiClimax was het feiitelijk stil vanaf het moment dat de ploegleden Spa uitreden vorig jaar, maar van FartMedia had ik zeker meer verwacht, ja.
Het uiteindelijke aanbod behelste niet veel meer dan knechten voor Di Luca & Garate, tegen het minimumloon ook nog. Terwijl ik toch veel met die jongens train, met hen had ik er zeker uit kunnen komen Blijkbaar zitten er toch nog enkele rancuneuze mannetjes in het management die dit wilde blokkeren."

Wat verwacht u met Disko-Anal te bereiken in deze GdA?
Veel hangt natuurlijk af van de definitieve selecties. Is de transfer van Kontador al definitief rond? Nee? Da's nog even afwachten dus, maar hij en Simeoni zijn natuurlijk beide kandidaten voor het podium, misschien wel voor de eindzege ook. Als wegkapitein kan ik daar zeker een rol in spelen.
Verder is Disko-Anal met zijn vuurkracht in de laatste rechte lijn natuurlijk dé favoriet voor de paarste trui en vele ritzege's. Met het koppel Vandenbroucke-Janssen aan boord lijkt de bergtrui ook een zekerheidje."

Truien 2017 Marco Sagan (ACL)
 Nicolas Jalabert (ACL)
 Óscar Pereiro Saus (SDi)
 Marco Sagan (ACL)
 AntiClimax 2.0

Wat doet de concurrentie?

De Fooienpot

Back to Top