• dubbeldekker

Giro des Ardennes 2018

25-27 mei, Spa (B)

Alsof het allemaal nog niet genoeg is heeft Fartmedia-Peugeot nog een slag geslagen; Kontador is op de valreep binnengehaald voor de GdA 2013! Tot ieders verrassing heeft Fartmedia nog een kopman weten aan te trekken op het laatste moment. Ook hier gold weer het bekende wieleradagium:'versterk u zelve en verzwak die ander'. Dit keer is het Disko-Anal die aan het kortste eind trekt, nu de winnaar van de roze trui in 2011 het zwart-witte blok versterkt.


De deal scheen al even geleden letterlijk 'beklonken' te zijn, maar komt nu naar buiten omdat de Disko's op het laatste moment nog hebben kunnen bedingen dat het een 1-jarige ruilovereenkomst betreft met Matti Schlock. Schlock heeft zich naar verluidt teveel op zijn keeperscarriere gericht de laatste jaren en wist zich wegens een matig voorseizoen niet binnen de definitieve selectie van Fartmedia te rijden, maar mag mogelijk bij de Disko's nog wat water naar de zee dragen.
Heinz Hermann Braunhosen was wederom in zijn nopjes: 'iedereen leek de Farts bij voorbaat al af te schrijven voor de GdA 2013, maar ik denk dat de concurrenten nu in hun hosen scheisen'. Ook de Kont toonde zich tevreden met zijn verrassende transfer: 'Het laatste jaar kreeg ik niet de steun van Disko-Anal die ik had verwacht na mijn GdA-overwinning in het jaar daarvoor. Men bleek te rijden voor Simeoni die ik het jaar daarvoor nog op sleeptouw had genomen voor een podiumplek, het was nota bene Fartmedia die mij de beslissende tips gaven dus ik wil deze hulp niet onbetuigd laten. Nu werd er bij de Disko-Anal weer iemand aangetrokken die blijkbaar het hol van Boomen moet verschonen. Met Frigo kan ik strijden voor het klassement, mijn komst was voor hem een voorwaarde en dat vertrouwen wil ik niet beschamen. In dit team voel ik de juiste druk op mijn kringspier om te presteren, iets wat gezien mijn broze gezondheid niet onbelangrijk is.'
Schlock toonde zich teleurgesteld, maar met de huidige ruilconstructie toch tevreden dat hij mee kan naar de GdA, waar het parcours dit jaar niet al te zwaar lijkt. 'Wellicht kan ik weer een goede proloog rijden, en dan op de Baraque Michel me van voren tonen zoals bij mijn debuut. Daarna moet ik maar zien of er nog wat (water) te halen valt', aldus een realistische Schlock.

Truien 2017 Marco Sagan (ACL)
 Nicolas Jalabert (ACL)
 Óscar Pereiro Saus (SDi)
 Marco Sagan (ACL)
 AntiClimax 2.0

Wat doet de concurrentie?

De Fooienpot

Back to Top