• dubbeldekker

Giro des Ardennes 2018

25-27 mei, Spa (B)

Ramoni Simeoni bleek zondagmiddag ei zo na klaar voor de Giro des Ardennes. Uitgerekend in de koers waar hij in 2012 door een hongerklop in de finale werd afgeserveerd, sloeg de DiskoAnal-coureur nu keihard toe.

Het koffiemolentje draaide dit maal dermate soepel, dat Simeoni zonder echt te versnellen de laatste concurrenten eraf pierde en solo over de meet kwam.

Het was zoals te doen gebruikelijk weer een koers die soepel begon. Saus z'n helm vergeten, Garate geen schoenen mee en Garzelli zoals gewoonlijk te laat. Toen het startschot dan toch nog viel, koerste het peloton de eerste twee uur met een fraai gemiddeld van 31 richting de eerste scherprechter, de Ameronge Berg. De klimmers van AntiClimax wisten Simeoni ternauwernood van de bergprijs af te houden, maar de prijs was hoog. Na de afzink bleken ze volledig gekookt, bij gebrek aan een bezemwagen de korte route terug dan maar...

Simeoni bleef lustig in de boter trappen en vanaf de Grebbedijk kwamen de mede-koplopers steeds verder met hun hol open te zitten. Op de Grebbeberg viel het eerste gat, al wist de mongolenwaaier dit nog te corrigeren door hard om koffie (en moeders) te roepen. Op de korte Hoogstraat verdween Simeoni echter weer uit het zicht. Hij liet zich nog even sportief terugvallen, maar nadat hij zich realiseerde dat hij dan als sterkste in de koers wéér als zesde in het verslag zou eindigen, trapte hij toch maar even alleen door tot de streep. Op meer dan een minuut achterstand klopte Saus eenvoudig de ploegmakkers Tersteggio en Di Luca voor de zilveren plak.

COPPA RISVEGLIO
1 Simeoni, 2 Saus, 3 Di Luca, 4 Tersteggio, 5 Jalabert, 6 Tabak, 7 Frigo, 8 Garate, 9 Schlock, 10 Garzelli.

Truien 2017 Marco Sagan (ACL)
 Nicolas Jalabert (ACL)
 Óscar Pereiro Saus (SDi)
 Marco Sagan (ACL)
 AntiClimax 2.0

Wat doet de concurrentie?

De Fooienpot

Back to Top